Слънцезащита: Korres Sunscreen Face Cream YOGHURT SPF 30

След сериозно тестване при високи температури, силно слънце и много солена вода, мисля че съм готова да ви представя помощниците ми в борбата срещу изгаряне от слънцето за 2015.

Ползвах няколко продукта, за да запазя кожата и косата здрава по време на лятната ни почивка, така че в няколко поста ще ви разкажа за всички тях, защото всички са вече любимци и нямаше неприятни изненади. Под неприятни изненади разбирайте, че слънчевата ми алергия не се активира и изкарах отпуската без червена кожа и сърбящи ръце и деколте.Продуктът, който използвах за кожата на лицето и шията е на гръцката марка Korres, чиито продукти ползвам често, но конкретно слънцезащита за първи път. Производителите са нарекли продукта с дългото име Korres Sunscreen Face Cream YOGHURT SPF 30 Extreme fluid.

Това, което ме грабна освен многото препоръки за продукта, е ключовата част от името Extreme fluid. Не знам как по-меко да обясня колко силно мразя формулите на почти всички слънцезащитни кремове за лице, които са доста бели, омазняват, запушват пори (пробвала съм само т.нар. френска „медицинска“ козметика от аптеките и определено не ми допадат).

Та, в нашия случай с Korres имаме флуидна текстура- течна и лека, достатъчно висок фактор (не ползвам продукти с 50-ти фактор като цяло), приличен състав и много компактна опаковка от 40 мл в красива пластмасова тубичка. Няма мазни следи, ура! Както се разбира от името, заложили са на качествата на киселото мляко, което в описанието е означено като органично едливо кисело мляко. Доколко е органично, и доколко много от гръцките козметични марки злоупотребяват с понятието органично, мисля да не задълбавам.

Цената е в рамките на приемливото и за качеството на продукта е напълно оправдана- около 34-35 лева във фирмените магазини и аптеките.
Има и версия за чувствителна кожа, която не е флуид, но не съм я тествала заради опасението от по-мазна и тежка консистенция на продукта.

Ето и таблицата на производителите относно формулата на продукта:Продуктът е по-скоро икономичен заради течната текстура и ще ми стигне най-вероятно за целия летен сезон.

Препоръчвам определено на всички, които мразят мазните, бели кремове и все още се колебаят за слънцезащитния крем за лице. 
Върнах се със здрава и мека кожа, приятен тен и никакво изгаряне.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...