Clarins- Instant Light Lip Comfort Oil

Идеята да си купя олио за устни беше малко странна в началото- още помня онези гадни гланцове за устни, които толкова харесвах като малка и често миришеха изкуствено на пластмаса, а устните ставаха мазни и лъскави. Реших че Clarins като марка, която знае как да прави всякакви продукти за устни, а и като фен на lip perfector-а им, ще са намерили правилната формула и това ще е един иновативен продукт. Мнението ми е обаче малко противоречиво след няколко месеца употребa- в никакъв случай негативно, но и не съм впечатлена :)Цветът на снимките е малина и е лимитиран продукт, но в редовната колекция се предлага в разновидност honey- мед и е в бледожълт цвят, който на устните е прозрачен. След като първоначално се изчерпаха за броени дни и в двата цвята, скоро са заредили олиото отново навсякъде, но само в медената разновидност.

Олиото на устните е напълно прозрачно, така че единствената разлика между двете е аромата. Моето мирише сладко и плодово, а другото с мед -мирише сладко и захарно:)

Има страхотен апликатор- не бях виждала досега толкова огромен и пухкав апликатор, който загребва обилно от продукта, но предполагам че при едни по-тънки устни това би било по-скоро минус и ще води до нансяне извън контура. Така че относно апликатора- строго индивидуално ще е усещането.Консистенцията е гъста, но не лепкава, а на устните ефектът е подобен на стъкло. Разбира се, ако има вятър и косата ви се вее, ще залепне за устните най-вероятно. Та в това отношение този продукт е повече гланц, отколкото олио без да е обаче от най-лепкавите. И все пак ако не харесвате гланцове, не купувайте и това олио!

Относно идеята на продукта- подхранването- ето тук не съм впечатлена! Със сигурност устните ми са по-подхранени след lip perfector-а в тубичката и остава предпочитания ми продукт. Иначе олиото чисто визуално изглажда супер добре устните, но ако са напукани няма да ги възстанови.

Ще си го използвам докрай и с удоволствие, но не мисля че бих дала 35 лв пак за него заради това, че не видях да подобрява състоянието на устните. Иначе може да се носи и над червило и определено придава сочен и приятен вид на устните.

Състав:

 -Polyglyceryl-2 ISO-Sterate/Dimer Dilinoleate COP-Lymer
- Dilinoleic Acid/Propanediol Copolymer
- Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojoba)
- Corylus Avellana Seed Oil (Hazel)
- Prunus Insititia Seed Oil
- Parfum/Fragrance
- Vanillin
- Tocopheryl Acetate
- Ammonium Glycyrrhizate
- Capsicum Annuum Fruit Extract6
- Helianthus Annuus Seed Oil (Sun Flower)
- Rosmarinus Officinalis (Rosemary)
- Leaf Extract

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...