Захарен ексфолиант за устни от Lush / Santa's Lip Scrub

Напоследък устните ми не са в добра форма- има вятър и са сухи, а аз постоянно ги хапя и резултата е налице. Поради тази причина реших да ви покажа ексфолианта ми за устни, който не е редовна част от грижата ми за кожата, но напоследък е доста актуален.


Преди да се сдобия с него, използвах предимно "бабешки" и безплатни начини за ексфолиация като нежно разтъркване с хавлиена кърпа, кафява захар със зехтин и други подобни. Не устоях обаче на красивото бурканче на Lush със сладкото име SANTA'S LIP SCRUB и въпреки че Коледа мина, го ползвам напоследък.
Ако се вгледаме в цвета и консистенцията с малки сърчица в самия скраб, може да мине за Св Валентински:-)
Разбира се, ако искате нещо по-пролетно или поне без Santa в заглавието, видях че преглагат и други видове: като розова дъвка, с мента, карамелизирани пуканки :)

Не знам какво може да се пише толкова за един ексфолиант за устни, но най-важното: върши добра работа, не е прекалено агресивен, мирише страхотно на кола и заглажда добре устните.
След употреба, изплаквам с хладка вода и нанасям балсам като го ползвам максимум веднъж на седмица или преди повод, за да съм сигурна, че червилото ще се нанесе гладко. С търкането по устните частиците постепенно омекват, не дерат грубо, което е най-важното ми условие.

Ако някой се чуди какъв е състава:

Фина захар (Castor Sugar), Екстракт от череши и фурми (Prunus cerasus, Phoenix dactylifera), Кокосово мляко на прах (Cocos nucifera), Екстра върджин кокосово масло (Cocos nucifera), Масло от лайм (Citrus aurantifolia), Анасоново масло (Pimpinella arisum), Масло от черен пипер (Piper nigrum), Бензоева смола (Styrax tonkinensis pierre), Ален блясък (Poppy Red Lustre), Блясък снежинки (Potassium Aluminium Silicate, Titanium Dioxide), *Цитрал (*Citral), *Гераниол (*Geraniol), *Линалол (*Linalool), Аромат (Flavour), Багрило 45370 (Colour 45370), Багрило 45410 (Colour 45410), Червени ядливи сърца (Red Edible Hearts)

Цената намирам за доста силно преувеличена 15,90лв за 25g, но поне стига за някакъв приличен период от време, а и повдига настроението с аромат и готин външен вид.
Конкретно Santa's е лимитиран продукт за Коледа, но в сайта на Lush виждам все още да се предлага.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...