Сезонен косопад и ампули против косопад Аминексил от Loreal professionnel

Почти всяка есен страдам от косопад- ужасно неприятно е! Дрехите ми стават в косми, дома, работното място, банята, гребените. Ако пък продължи и по-дълго от месец, косата изтънява и става по-рядка. Последните две години обаче определено намерих ефективни ампули, които да помагат бързо да се справя с проблема. Комбинирала съм ги и с противокосопаден шампоан на Фито (Phyto) и ефекта пак беше страхотен, независимо че не са от една серия.

Без излишни приказки, героят в борбата срещу косопада за мен са Aminexil Advanced на L'ORÉAL PROFESSIONNEL.


Ампулите имат удобен накрайник за нанасяне, но тъй като аз не съм купувала цяла кутия си пресипвам течност в много малко шишенце с помпичка (купено от м-н Златна Рибка).

Средно на 2 дни, след измиване на косата напръсквам скалпа като разделям косата на път с помощта на гребен и впръсквам по сектори. Една ампула ми стига за две нанасяния, а ефектът се забелязва още с втората ампула.

След употребените 6 ампули не съм купувала повече, защото косопадът спря и даже се виждат доста малки косъмчета, които сега са поникнали и стърчат като антенки :)

Намерих и клип, от който може да се добие представа за нанасянето:Ампулите не предизвикват допълнително омазняване и сърбеж.

Според производителят са подходящи както за жени, така и за мъже, и изтъняване и косопад причинени от различни източници, включително стрес, умора, химиотерапия и др.

Съдържат съставката Aminexil и Omega-6 nutri complex (витамин F).

Предполагам, че при много сериозен косопад и опасност от плешиви петна е желателно да се спазва строго препоръката на Лореал и ампулите да се нанасят ежедневно в продължение на 6 седмици.

Цената за 1 брой е много разумна и е в рамките на 4-5 лв при домашна употреба. В салон със сигурност би струвало повече.

Предвид че за втори път ампулите ми помагат да се справя светкавично с косопада, ги препоръчвам горещо.

Не пречат на оформяне на прическата- нанасям ампулката, правя лек масаж на скалпа и след 5-10 минути преминавам към сушене.

Благодаря, че ме четете :)
Ще се радвам да следвате блога и във фейсбук : https://www.facebook.com/illybeautybarblog

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...