Без грим: Avène мицеларна вода- нова формула

Днешната публикация е за един уж много познат продукт, но всъщност нов- Avène мицеларна вода с подобрена формула. Дали е подобрена съществено ми е трудно да кажа категорично, защото всъщност харесвах и старата формула и продължавам все още да я използвам. Историята ми с мицеларните води е доста стара и бурна- мисля че получих първата си вода преди около 10+ години и смятам, че съм открила оптималния начин за ползването й. Но нека сравним + и - , за да е обективен резултата:


За какво използвам аз мицеларна вода:

- махам грима с мицеларна вода от лицето преди измиването с гел/почистващ балсам, а понякога остатъците от спирала, които не съм успяла да сваля;

- не разчитам на мицеларната вода да изчисти основно грима ми;

- не махам спиралата си с мицеларна вода, защото не я намирам за толкова ефективна, а и нежна към околоочния контур. Спиралата ми също е особена упорита и черна- Dior Show и Le Volume.

- обичам да отмивам мицеларната вода от лицето и не замествам тоника с нея;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

След като стана ясно, че не вярвам в чудодейната сила на мицеларната вода, с която хора свалят маски от грим с нея, то съвсем не значи че не я харесвам и не използвам редовно.

Беше ми интересно да видя дали с новата формула Авен са достигнали качеството на най-популярната и моя любима мицеларна вода на пазара и определено мога, да кажа че резултатите вече са идентични и усещането е също приятно. Преди усещах лек филм върху кожата със старата формула, а с новата не е така.

Махам с едно, две напоени тампончета фон дьо тен, руж, пудра, червило и сенки. Не изпитвам дразнене, ароматът е характерния за марката и най-важното- не изсушава кожата.

Не изисква прекалено търкане, което при мен води до раздразнения, така че съм доволна и водата при мен работи успешно. Ако мислите обаче, че може всеки ден да се гримирате и после да разчитате само на мицеларна вода и памучно тампонче- не, няма как да стане, освен в рекламите.


В името на каузата махнах два три пъти спирала с мицеларната вода, но ефекта не е достатъчно добър за мен и упорити спирали.

За всички, които с интересуват от новия и стария състав, снимах двата (вляво е новата формула):


Разлика има и в опаковката- новата не е от матирана пластмаса, а е лъскава и по-прозрачна.
Консистенцията намирам за почти еднаква, но новата е някак по-гъста и плътна.

След всичко изброено- продуктът е добър, с разумна цена и при мен върши това, което очаквам. 

Поздрави :)

* Продуктът ми е предоставен за проба от представители на марката, но мнението е изцяло лично мое и е резултат на тест от 3 седмици веднъж на ден.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...