Sephora Collection: цвят и трайност

След цял месец пауза от писане, най-сетне имам повече време за блога и още много впечатления от най-различни козметични придобивки. Напоследък не съм имала никакви козметични разочарования, а точно обратното- попадам на истински съкровища.
Днес съм избрала да ви покажа едни от тях, които си паснаха идеално с моите клепачи, които трудно задържат грим, за жалост.


И така, това са базата на Сефора Glitterguard 24HR Eyeshadow Primer и очната линия Colorful Waterproof Eyeliner 24 HR Wear.


 - За базата: насочена е към удължаване на трайността и наситеността на пигменти и глитърни продукти с едри частици и брокати, които всички знаем, че доста често буквално се разпрашват над лицето. Аз не нося такъв тип продукти, защото ми е трудно да ги използвам, а и съм фен на матовите цветове по очите. Изпробвах базата по различни начини- с обикновени сенки, с много брокатени сенки, които всъщност са си пресовани пигменти и с един единствен пигмент- Ванила на MAC. Резултатите са перфектни с всички- няма промяна докато не сваля грима. Естествено не пробвах 24ч, но 10 със сигурност.

Важен плюс е че базата държи перфектно и очната линия, и обикновени матови сенки.
Необходимо е много малко количество и буквално грима залепва за нея.
Тубичката е 10 мл, удобна и компактна.
Минус- трябва да се нанася внимателно, аз предпочитам с пръст и да се разнесе равномерно, защото иначе грима се напластява неестствено. При базата на Urban Decay при мен е същото.


- Цветната водоустойчива очна линия- също толкова трайна като базата. Нанасяла съм я и върху базата, защото има блестящи частици, но и просто върху сенки и не се е изтривала.
Образува някакъв слой върху клепача като лепило и не може да бъде размазана, а все едно се отлепя на парченца.Моята е в цвят Dying for shoes 11
Честно казано, не бях сигурна, че ще се справя с нанасянето, свикнала съм само с гел очни линии, но с тази е супер лесно. Писеца е твърд и се рисува лесно и прецизно. Частиците са супер фини и много красиви без да са кичозно бляскави и брокатени. Цветът е много интересен- между кафяво и бордо с частици. Определено бих пробвала и други, защото се прави лесно тънка линия, а с гел линиите са една идея по-плътни.

Скоро ще ви покажа и най-интересния според мен от новите продукти на Сефора- иновативната спирала с двойна четка.

Поздрави и честит национален празник!

illy

*Продуктите са ми предоставени за проба от Sephora България, но мнението ми за тях си е изцяло мое и напълно честно.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...