Rimmel - Wake Me Up - Фон дьо тен, Коректор, Озаряване

Може би е честно да започна с това, че гледах на Римел/ Rimmel  с леко презрение, защото малкото неща, които бях изпробвала на марката, никак не ми харесваха. Поне 5 години не бях купувала нищо тяхно освен червилата им от серията с Кейт Мос (които са доста добри!). И така, леко предубедена се сдобих с фон дьо тена, коректора и това нещо в тубичката, което е нещо като кремообразен хайлайтър- руж и nude/ телесен молив за очи, който е с-у-п-е-р!Още нещо важно- по принцип за  фон дьо тен предпочитам марки от високия клас козметика., 
тъй като кожата ми е капризна и реагира с обриви, пъпчици и други не съвсем приятни неща. Другите ми налични в момента ФДТ и ББ са няколко на Клиник, Диор, Bare Minerals + аптечните La roche posay, SVR, Vichy.

След това не съвсем кратко отклонение, започвам по същество:

Кожата ми е смесена, омазнява се в Т-зоната, а е доста суха по бузите, над устните и някои участъци на челото; имам и разширени пори (бляк!!) и някои петънца от пъпчици.

Фон дьо тенът се предлага в 6 нюанса, а аз ползвам най-светлия от тях 100 IVORY.
Цената в БГ е около 18-20 лв за 30 мл. Има фактор 15.

Нанесен на лицето дава свеж и естествен, озарен завършек на отпочинала и сияйна кожа. Когато гледам ФДТ-а в бутилката под пряка светлина се виждат микро бляскави частици, които на лицето не си личат (за щастие). Има средно покритие и може да се напластява без да изглежда прекалено. Не мисля, че е подходящ за мазни кожи тъй като е далеч от матирането и не е oil free формула, а и макар дискретно, озаряването едва ли е добра идея за мазни кожи.
Най-важните ми изисквания за ФДТ се покриват напълно от Wake me up:


  • не подчертава пори; 
  • не подчертава сухи участъци; 
  • не дава брашнян вид;
  • не ми дразни лицето;
  • придава свежест и изглежда естествено, а покрива добре.
Трайността при мен е добра предполагам също, защото нанасям и прахообразна пудра, която да фиксира грима ми. Най-често това са метеоритите на Guerlain и Mineral Veil illuminating на Bare Minerals.Коректор- коректорът ми е също толкова приятен, колкото и ФДТ. Нанася се супер лесно с апликатора му, покрива добре сенките ми под очите и най-важното не ми пресушава околоочния контур. Моят е в цвят 030 Classic Beige и изненадващо не е никак тъмен. Придава същото дискретно озаряване и "събуждане" и ежедневно го нося над околочеен крем. Използвам го и за някои дребни петънца, но силата му е нанесен под очите или други места по лицето, които искат леко изсветляване и озаряване. Доста е плътен, но се разнася лесно.
Цената е 10 лв.
Хайлайтър- ружът (Instant Radiance Shimmer Touch) в цвят Radiant Rose обещава същия ефект на свежест и озаряване като другите продукти от серията. При него блестящите частици са видими, но отново достатъчно дискретни, за да не изглеждат зле. Нанася се за секунди върху скулите с пръсти и дава лек розов цвят и много нежен блясък. Също не подчертава пори и позволява напластяване, докато постигнем наситеността на цвета, която търсим. Нося го редовно и със сигурност ще се сдобия и с другия цвят в прасковено-златен нюанс.
Цена- 3-5 GBP. Не се предлага в България.

В заключение, аз съм приятно изненадана и ползвам редовно продуктите си на Римел от Wake me up серията :) Недосатък е малката цветова гама, но определено намирам коректора и ФДТ за едни от най-добрите в този ценови клас.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...