Бежово съвършенство или Chanel Les Beiges #20


Повечето ми козметични продукти от високия клас са добре обмислени. Шанел Беж обаче беше чисто импулсивна покупка. Видях в Сефора 20% отстъпка една сутрин и набързо се сдобих с нея.
Пудрата е изключително фина, има нежна, буквално сатенена консистенция и ефектът на маска е просто невъзможен с нея! Силно парфюмирана с ретро луксозен аромат, носи усещането, което получавам и от метеоритите на Guerlain. Кожата ми е доста чувствителна, но не съм имала проблем с аромата на тази пудра.


Моята е в нюанс 20 и е подходяща за нанасяне върху цялото лице при сравнително светла кожа. Според избрания нюанс, пудрата Беж може да има различни приложения- по-тъмните цветове стават за контуриране и леко бронзиране тип "целуната от слънцето", а светлите за изравняване цялостно на тена и освежаване на лицето.


Пудрата няма особено силно покритие, а върху моето лице я харесвам най-вече върху друг продукт- ББ, лек ФДТ, тониран слънцезащитен крем. Нанесена самостоятелно е буквално незабележима и носи приятно, здравословно излъчване, но нищо повече, a аз имам нужда от някаква покривност.
За тези, които търсят обаче силно покриване и матиране, това би било неуспешна покупка.


Аз нанасям Беж или с четката, която е към пудрата или с малко кабуки, което съм купувала от ибей на световна безизвестна марка. Шанел предлагат допълнително сгъваемо кабуки към Беж, което обаче е доста, доста скъпо и лично аз не бих го купила.

Беше ми много трудно да снимам тази пудра и да опитам да покажа ефекта върху кожа, тъй като е от онези продукти, които никой не забелязва на лицето ти, но всички казват колко добре и свежо изглеждаш.Лично за мен, това е една успешна покупка и ползвам пудрата с удоволствие. Опаковката е красива, поставена е в кадифен калъф, четката към пудрата е също качествена.
Цената в БГ е 96 лв без отстъпка, аз я купих в промоционални дни за около 76 лв. Предполагам, че бих платила и пълната цена. Пудрата при мен е икономична, купих я още края на юни месец, ако помня правилно и при честа употреба смятам, че ще ми стигне до Коледа.

Поздрави,

illy

Въпроси и коментари може да оставите тук, както и на страничката ми във фейсбук: Illy Beauty Bar Blog

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...